Putevima dedeka Kajbumščaka 2018

PLANINARSKO DRUŠTVO STRAHINJČICA Pohod društva „Putevima dedeka Kajbumščaka“ U NEDJELJU, 02. RUJNA 2018. GODINE

PLAN POHODA

Okupljanje na parkiralištu kod Hušnjakovog u 7:30 sati. U 8:00 sati početak pohoda preko Starog grada na Šušelj breg.Oko 11 sati dolazak na raskršće puteva “Kod križa” u Radobojskom Strahinju. Kraći odmor i podjela polaznika pohoda na dvije grupe. Grupa B ide laganim usponom (oko 1 sat) do planinarske kuće, a Grupa A nastavlja uspon kroz zaselak Gornji Kamnečki na stijene Dedek i Babica. Nakon obilaska stijena (uz koje je vezana stara legenda), nastavak strmog uspona ravno na vrh Strahinjščice, Sušac (846 m/nm). Kraći odmor i zajedničko fotografiranje te nastavak poh oda prema planinarskoj kući. Očekivani dolazak do planinarske kuće je u 15 sati. Zajedničko druženje sudionika pohoda uz prigodni topli obrok. Odlazak kući prema vlastitom nahođenju preko “Rudnika” ili “Jelenskih pećina”.

Vrijeme hoda: oko 7:00 sati.

Zahtjevnost:

K2 – kondicijski umjereno zahtjevna

T1 – tehnički nezahtjevna

Prijave na mail: pd.strahinjcica@gmail.com

OPREMA: standardna planinarska, hrana i piće iz ruksaka.

VODIČ: Žnidarić Željko (098 589 070)

NAPOMENA: Odazivom na pohod svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava neophodne zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, ispunjava tehničke uvjete, prihvaća plan izleta, izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta i uputa vodiča.

Vodič izleta je dužan ne voditi osobe bez odgovarajuće opreme, kao ni osobe za koje smatra da nisu sposobne savladati očekivane napore.

PREDSJEDNIK DRUŠTVA:

          Klasiček Miro