Putevima dedeka Kajbumščaka 03.09.2023.

Povodom 140 godina organiziranog planinarstva u Krapini, PLANINARSKO DRUŠTVO STRAHINJČICA poziva Vas na Pohod društva „Putevima dedeka Kajbumščaka“

U NEDJELJU, 03. RUJNA 2023. GODINE

PLAN POHODA

Okupljanje sudionika na Trgu Ljudevita Gaja u 8:00. U 8:30 polazak preko brda Josipovac do 8. kontrolne točke Kajbumščakovog puta na Hušnjakovom. Nastavak pohoda preko nalazišta pračovjeka do ruševina kapele Sveta tri kralja i 7. kontrolne točke. Kratak odmor nakon kojeg slijedi spuštanje do jezera Dolac gdje je predviđena duža pauza za okrijepu. U 11:00 krećemo preko Jelenskih pećina prema Planinarskoj kući Na Strahinjščici. U 14:00 podjela toplog obroka sudionicima pohoda nakon čega slijedi zabavni program do kasnih večernjih sati.

Vrijeme hoda: 5:00 sati

Zahtjevnost:

K1 – kondicijski nezahtjevno

T1 – tehnički nezahtjevno

Besplatni TOPLI OBROK sudionicima pohoda.

Prijave na link: https://forms.gle/PVehPZig3e3GQEdF7 ili na broj 091 518 42 59, Smilja Leljak

OPREMA: Standardna planinarska, hrana i piće iz ruksaka.

VODIČ: Emil Borlinić (091 576 64 06),

NAPOMENA: Odazivom na pohod svaki pojedinac potvrđuje kako ispunjava neophodne zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na pohodu, ispunjava tehničke uvjete, prihvaća plan pohoda, pohodu pristupa na vlastitu odgovornost, da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana pohoda i uputa vodiča. Vodič pohoda je dužan ne voditi osobe bez odgovarajuće opreme, kao ni osobe za koje smatra da nisu sposobne savladati očekivane napore.

Emil Borlinić