Kratki doživljaji sa izleta na Mudnu dol – Hahlići

Mudna dol - HahliciSedamnaestero članova PD Strahinjčica je u nedjelju, 20. srpnja 2014., u 6:00 od parkinga Hušnjakovo krenulo na izlet Mudna dol-Hahlić. Uz jednu stanku u Vukovoj Gorici dolazimo do sela Podkilavac, na startnoj smo poziciji na n/v 330 m. 

U 10 h krenuli smo šumskim putem koji vodi blago uzbrdo. Nailazimo na nekoliko raskrižja putova koja su dobro označena. Hodamo približno 1 sat i dolazimo do putokaza: desno za Platak i Snježnik, Klek i Crni vrh, a lijevo za kanjon Mudnu dol i Istočni greben. Od ovog raskrižja ulazimo u bukovu šumu, izlazimo iz nje i dolazimo do suhog korita rijeke Sušice, te nastavljamo put prema velikom kanjonu. Što dalje idemo kanjon se sužava, a okomite stijene sve veće i bliže jedna drugoj. Klanac postaje sve zanimljiviji. Tako, najedanput se nađemo pred okomitim stijenama, kao da dalje puta nema. Pred nama se nalazi prva prepreka. Okomita stijena 10-tak metara visoka na kojoj je postavljena sajla i klinovi za lakši uspon, ima desetak željeznih stepenica. Nakon cca 1,5 h prolaska kroz izdubljene “kotlove” i slapove osigurane sajlama i klinovima izlazimo iz kanjona gdje nam se otvaraju pogledi prema Učkoj i Kvarnerskom zaljevu. Nastavljamo put kroz zelene travnate padine kojima se lagano uspinjemo, te nakon 2h dolazimo do doma Hahlić n/v 1097 m. Svi su oduševljeni prekrasnim, nedavno obnovljenim domom, okolišem i domaćinima.
Odmaramo i “punimo baterije” te nakon 1.5h odmora slijedi pozdrav sa domačinima i lagano spuštanje kroz Kolce prema Podkilavcu. Nakon 2 h silaska dolazimo do početne pozicije i spremni smo za polazak prema Lokvarskom jezeru. Nakon 45 min dolazimo do Bistroa “Jezero”. Većina ekipe ostaje na okrijepi, a ostatak na kupanac u jezero. Temperatura vode je idealna, a jezero kristalno čisto.
Nakon osvježenja, oko 20h, završava naša avantura, te krećemo put Krapine. U autobusu mirno i tiho, svi spavaju…
U Krapinu dolazimo u 22.30 i to je to 🙂

Vodič: Robert Pernjek

Slike sa izleta možete pregledati ovdje .