KLEK I OGULIN, ODGOĐENO ZA 28.08.2022.

PLANINARSKO DRUŠTVO STRAHINJČICA ODGAĐA IZLETKLEK I OGULIN ZA NEDJELJU 28. KOLOVOZA 2022. GODINE

Klek je usnuli Div iznad grada Ogulina, 1.163 m visoka planina. Dio je masiva Velike Kapele i ujedno koljevka hrvatskog planinarstva i alpinizma. Donji dio planine je obavijen gustim šumskim plaštem, a sam vrh je stjenovit. Prema legendama i narodnim predajama vrh Kleka je sijelo vještica, koje su svojevrstan simbol Kleka i Ogulina. Vještice, Bjesomar, Regoč, Vila Kosjenka su likovi Ivane Brlić Mažuranić “nađeni” u šumama Kleka, a danas se mogu vidjeti u Ivaninoj kući bajki u Ogulinu.

PLAN IZLETA

Okupljanje na parkiralištu kod Hušnjakovog u 5:45 sati. U 6:00 sati polazak autobusa preko Karlovca do Ogulina u koji dolazimo u 8:30 sati. Nakon kraćeg odmora, u 9:00 sati započinje uspon preko Kneje na mitsku planinu Klek. Dolazak do planinarske kuće na Kleku (oko 11:00 sati). Nakon kraćeg odmora slijedi uspon na vrh Kleka. Povratak do planinarske kuće. U 14:00 sati spuštamo se u Bjelsko. Vožnja do Oglina u koji stižemo oko 16:00 sati. Obilazak središnjeg dijela grada: Đulin ponor i Frankopanska utvrda. Do polaska za Krapinu predlažemo posjet Ivaninoj kući bajke (ulaznica 20 kn). Povratak u Krapinu je u 18:00 sati. Očekivani dolazak u Krapinu je oko 20:30 sati.

Vrijeme hoda: 6 sati 

Zahtjevnost ture:  Kondicijska – K2 Umjereno teško / Tehnička – T2 Umjereno zahtjevno 

Cijena: 100,00 kn po osobi

Cijena je bazirana na 45 prijavljenih planinara. U slučaju manjeg broja prijava Društvo ima pravo korekcije cijene.

Molimo Vas da svoju zainteresiranost najavite Mariji Strmečki svakodnevno iza 18 sati na telefon 091 5695186 do ponedjeljka, 15.08.2022. Uplate troškova prijevoza u prostorijama Društva na Trgu Ljudevita Gaja 12 u Krapini u utorak, 16.08.2022. godine od 19,00 do 20,00 sati, uz predočenje planinarske iskaznice s važećom markicom za tekuću godinu. Prednost sudjelovanja na izletu imaju aktivni članovi društva, neovisno o redoslijedu prijave.

OPREMA: Standardna planinarska, zaštita od kiše, vjetra i sunca. Hrana i piće iz ruksaka. Potrebno je ponijeti važeću osobnu iskaznicu, zdravstvenu iskaznicu i planinarsku iskaznicu s važećom markicom. Preporuča se i ponijeti dovoljnu količinu vode, minimalno 2 l po osobi. 

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje kako ispunjava neophodne zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, ispunjava tehničke uvjete, prihvaća plan izleta, izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta i uputa vodiča.

Vodič izleta je dužan ne voditi osobe bez odgovarajuće opreme, kao ni osobe za koje smatra da nisu sposobne savladati očekivane napore.

VODIČ:

Marija Strmečki  (0915695186)