Katschberger Adventweg 16.12.2023.

PLANINARSKO DRUŠTVO STRAHINJČICA POZIVA ČLANOVE SVIH PLANINARSKIH UDRUGA NA IZLET KATSCHBERGER ADVENTWEG u subotu, 16. prosinca 2023. godine

Visoko u planinama, usred netaknute prirode, čeka Vas adventska staza Katschberg,  zimsko planinarenje na više od 1700 m nadmorske visine, usred netaknuta, snijegom prekrivena prirodnog rezervata Gontal. Doživite iznova Božić kakav je nekad bio…

PLAN IZLETA

Okupljanje na parkiralištu kod Hušnjakovog u 6:15. U 6:30 polazak autobusa kroz Sloveniju prema Austriji uz usputna zaustavljanja za potrebe grupe. Ukoloko bude dovoljno vremena postoji mogućnost posjeta Veldenu am Wörthersee, romantičnom grad anđela i pozornici za jedan od najljepših adventskih tržnica Austrije s plutajućim adventskim vijenacem, izdaleka vidljivim simbolom adventa u Veldenu. Očekivani dolazak do Katscberga je oko 13:00 kada vođeno krećemo do Informativne točke na kojoj se kupuju ulaznice. Slobodno vrijeme za individualni obilazak Katschberger Adventwega: planinarite od jedne planinarske kolibe do druge kroz snijegom prekriveni zimski krajolik. Usput Vas svirači alpskog roga i limenih puhačkih instrumenata glazbom dovode u božićno raspoloženje. U kolibama uživajte u najljepšim božićnim pričama i pjesmama te se prepustite mašti i duboko zaronite u misli. Zagledajte se u blistave dječje oči dok vrijedno izrađuju medvjediće i anđele od papira. Neka Vas ova ugodna atmosfera ponese u čarobno predbožićno vrijeme. No svemu dođe kraj te slijedi neminovno okupljanje kod autobusa u 18:30  i povratak za Krapinu. Očekivani dolazak je oko ponoći.

Vrijeme hoda: 4-5 sati

Zahtjevnost: K1 – kondicijski nezahtjevno / T1 – tehnički nezahtjevno

Troškovi: prijevoz 30€ po osobi

Ulaznica za Adventweg 25€ po osobi, plaćanje na licu mjesta

Cijena je bazirana na 50 prijavljenih planinara.

U slučaju manjeg broja prijava Društvo ima pravo korekcije cijene.

Molimo Vas da svoju zainteresiranost najavite on-line: https://forms.gle/3YKFSPbqakY9SQKL7 ili telefonski Emilu Borliniću svakodnevno iza 18 sati na broj 091 576 6406 do 10.12.2023. Uplate troškova prijevoza u prostorijama Društva na Trgu Ljudevita Gaja 12 u ponedjeljak, 11.12.2023. godine od 19,00 do 20,00 sati, samo uz predočenje planinarske iskaznice s važećom markicom za tekuću godinu.

Aktivni članovi PD Strahinjčica imaju prednost sudjelovanja na izletu, neovisno o redoslijedu prijave.

U slučaju odustajanja s PREDPRIJAVE molimo Vas obavijestite telefonski Emila Borlinića.

OPREMA: Topla obuća i odjeća, kapa, rukavice, šal, naglavna svjetiljka i zaštita od kiše, snijega, vjetra i sunca. Hrana i piće iz ruksaka uz napomenu kako skijalište Katschberg nudi izvrsnu ponudu jela i pića u kafićima, restoranima i pubovima. Potrebno je ponijeti važeću osobnu iskaznicu, zdravstvenu iskaznicu i planinarsku iskaznicu s važećom markicom. 

VODIČI: Emil Borlinić (091 576 6406)

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje kako ispunjava neophodne zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, ispunjava tehničke uvjete, prihvaća plan izleta, izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta i uputa vodiča. Vodič izleta je dužan ne voditi osobe bez odgovarajuće opreme, kao ni osobe za koje smatra da nisu sposobne savladati očekivane napore.

VODIČ: Emil Borlinić