Izlet VELIKA PLANINA

PLANINARSKO DRUŠTVO STRAHINJČICA određuje novi datum za IZLET na VELIKU PLANINAU (vrh Gradišče – 1668 m/nm). Novi datum je 23.09.2018.

Ima jedno bajkovito mjesto u slovenskim Alpama, koje podsjeća na svijet hobita. Velika planina je prostrana visoravan u Kamniškim Alpama, na oko 1.500m visine, na kojoj se nalazi jedno od najvećih autohtonih pastirskih naselja u Europi. Od davnina su ovdje obitavali pastiri i čuvali stoku, tradicija se nastavlja i danas, svakako i u turističke svrhe, a oko 150 koliba, izgrađeno je pod nadzorom gradnje u jedinstvenom stilu i danas su zaštićene. Na Maloj planini su tri planinarska doma, a na Velikoj planini, uz pastirske bajte – crkva i muzej. Najviši vrh Velike planine je Gradišče na kojem je razgledna ploča i pruža se lijep pogled na Kamniške i Savinjske Alpe.

 

PLAN IZLETA

Okupljanje na parkiralištu kod Hušnjakovog u 5:45 sati. U 6:00 sati polazak autobusa preko Rogateca, Šentjura i Kamnika, do Stahovice (8:20 sati). U 08:30 sati početak usponana Veliku planinu preko Pasjih Pećina i Male Planine. Kraći odmor u jednom od planinarskih domova (Jarški, Črnuški, Domžalski). Nastavak uspona i dolazak (oko 13:00) na vrh i vidikovac Gradišče (1668 m/nm). Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. U 15:00 sastanak u Gostišču Zeleni rob. Povratak u dolinu preko Planine Konjščica, Planine Dol i Kraljevog hriba. Dolazak do doljnje stanice žičare oko 18:00 sati. Polazak prema Krapini je u 19:00 sati, a očekivani dolazak oko 21:30 sati.

Vrijeme hoda: oko 6:30 sati.

Zahtjevnost:

K2 – kondicijski umjereno zahtjevna

T1 – tehnički nezahtjevna

Troškovi:

Prijevoz: 100,00 kn po osobi na bazi 28 učesnika, 80,00 kn na bazi 51 učesnika.

Odjava i povrat uplaćenog novca moguć je u petak i subotu (14. i 15.09.) od 19 do 20 sati u  caffeu „Gaj“, Magistratska 8, Krapina. Nove prijave, ovisno o slobodnim mjestima, bit će moguće od ponedjeljka do srijede, 19.09.2018. do 12:00 sati. Uplata u caffeu „Gaj“, Magistratska 8, Krapina. Prednost imaju aktivni članovi PD „Strahinjčica“.

Obzirom na prijavljeni broj sudionika moguće su korekcije cijena – rješava se na licu mjesta.

OPREMA: standardna planinarska, hrana i piće iz ruksaka.

VODIČ: Borlinić Emil, POMOĆNI VODIČ: Žnidarić Željko (098 589 070)

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava neophodne zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, ispunjava tehničke uvjete, prihvaća plan izleta, izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta i uputa vodiča.

Vodič izleta je dužan ne voditi osobe bez odgovarajuće opreme, kao ni osobe za koje smatra da nisu sposobne savladati očekivane napore.

 

PREDSJEDNIK DRUŠTVA:

Klasiček Miro