Izlet Slunjčica – 18.07.2020.

PLANINARSKO DRUŠTVO STRAHINJČICA POZIVA NA IZLET SLUNJČICA u subotu, 18. srpnja 2020. godine

Slunjčica je vrlo kratka rijeka, ali je jedna od najljepših u Hrvatskoj. Ona je zapravo Mrežnica u malom. Tipična je krška rijeka sa sedrenim barijerama, slapovima i ujezerenim dijelovima. Njezin predivan jezerski izvor nalazi se kod Slunja, a nastavak je podzemnog toka Ličke Jesenice. Slunjčica na svojem izvoru ponire u dubine kroz vapnenačke stijene otapajući kamen vapnenac kojeg taloži u sedre i neumorno gradi nove slapove. Zato su Rastoke zaštićeni krajolik vječne polagane promjenjivosti gdje se Slunjčica rastače u brojne rukavce, pri čemu prije utoka u Koranu iza sebe ostavlja jezerca, male slapove i vodopade.

PLAN IZLETA

Okupljanje na parkiralištu kod Hušnjakovog u 6:45. U 7:00 polazak autobusa preko Karlovca do grada Slunja. U 10:00 sati okupljanje u Rastokama i polazak uzvodno obalom Slunjčice prema njenom jezerskom izvoru. Planirani dolazak na izvor je oko 15:00. Lagana šetnja asfaltiranom cesticom do autobusa. Povratak u Slunj. Slobodno vrijeme za obilazak mjesta ili ručak u nekoj od brojnih restorana ili pizzeria. U 18:00 povratak za Krapinu. Očekivani dolazak je oko 20:30.

Vrijeme hoda: 5 sati / Udaljenost: 6,5 km / Zahtjevnost: K1 – kondicijski nezahtjevno / T1 – tehnički nezahtjevno

Troškovi prijevoza: 80,00 kn po osobi

Cijena je bazirana na 50 prijavljenih planinara. U slučaju manjeg broja prijava Društvo ima pravo korekcije cijene.

Molimo Vas da svoju zainteresiranost najavite Emilu Borliniću svakodnevno iza 18 sati na telefon 091 576 64 06 od 06.07.2020. Uplate troškova prijevoza u prostorijama Društva na Trgu Ljudevita Gaja 12 u petak, 10.07.2020. godine od 19,00 do 20,00 sati, samo uz predočenje planinarske iskaznice s važećom markicom za tekuću godinu. Prednost sudjelovanja na izletu imaju aktivni članovi društva, neovisno o redoslijedu prijave.

OPREMA: Standardna planinarska, zaštita od kiše, vjetra i sunca. Hrana i piće iz ruksaka. Potrebno je ponijeti važeću osobnu iskaznicu, zdravstvenu iskaznicu i planinarsku iskaznicu s važećom markicom.

VODIČI: Emil Borlinić (091 576 64 06), Željko Žnidarić

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje kako ispunjava neophodne zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, ispunjava tehničke uvjete, prihvaća plan izleta, izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta i uputa vodiča.

Vodič izleta je dužan ne voditi osobe bez odgovarajuće opreme, kao ni osobe za koje smatra da nisu sposobne savladati očekivane napore.

VODIČ:

Borlinić Emil