Izlet KALNIK – 26.03.2023.

PLANINARSKO DRUŠTVO STRAHINJČICA POZIVA NA IZLET KALNIK – Kalnički zubi i vrh Vranilac (643m) u nedjelju, 26. ožujka 2023. godine

Kaj je Belin grad  sprem hižice naše sad.  Kaj je Triglav, kaj Planica –  Kalnik to je mala Švica . Kaj Velebit, Ravna gora… sikut fest se penjat mora. Sav se zmučiš i preznojiš, na nogama komaj stojiš, truden kaj da cel’ dan oreš, a kaj lepšega videt moreš nek s Kalničke naše gore kam se saki spenjat more…  (Zora Oštrić, 1935.)

PLAN IZLETA

Okupljanje na parkiralištu kod Hušnjakovog u 6:15. U 6:30 polazak autobusa za naselje Kalnik uz očekivani dolazak do Planinarskog doma u 9:30. Nakon kraćeg odmora za kavu slijedi uspon prema vrhu Vranilac preko staze 7 zubi. Po dolasku na vrh planiran je kraći odmor za okrijepu, a potom slijedi spuštanje prema Planinarskom domu uz usputno i ogledno zaustavljanje ispod kalničke edukativne ferate. Dolazak do Doma oko 15:00. Duži odmor uz mogućnost individualnog obilaska starog grada Veliki Kalnik. U 18:00 povratak za Krapinu. Očekivani dolazak je oko 20:00.

Vrijeme hoda: 4-5 sati

Zahtjevnost: K2 – kondicijski umjereno / T3 – tehnički zahtjevno

Troškovi: 14 € po osobi

Cijena je bazirana na 50 prijavljenih planinara. U slučaju manjeg broja prijava Društvo ima pravo korekcije cijene.

Molimo Vas da svoju zainteresiranost najavite Mariji Strmečki svakodnevno iza 18 sati na telefon 091 569 5186 do 19.03.2023. Uplate troškova prijevoza u prostorijama Društva na Trgu Ljudevita Gaja 12 u ponedjeljak, 20.03.2023. godine od 19,00 do 20,00 sati, samo uz predočenje planinarske iskaznice s važećom markicom za tekuću godinu. 

Polaznici Opće planinarske škole 2023 i aktivni članovi društva imaju prednost sudjelovanja na izletu, neovisno o redoslijedu prijave.

OPREMA: Standardna planinarska, zaštita od kiše, vjetra i sunca. Hrana i piće iz ruksaka. Planinarski dom Kalnik otvoren je i opskrbljen hranom i pićem. Potrebno je ponijeti važeću osobnu iskaznicu, zdravstvenu iskaznicu i planinarsku iskaznicu s važećom markicom. 

VODIČI: Marija Strmečki (091 569 5186 ), Emil Borlinić

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje kako ispunjava neophodne zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, ispunjava tehničke uvjete, prihvaća plan izleta, izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta i uputa vodiča.

Vodič izleta je dužan ne voditi osobe bez odgovarajuće opreme, kao ni osobe za koje smatra da nisu sposobne savladati očekivane napore.

VODIČ:

Marija Strmečki