Izlet GOLICA (1835 m) 04.08.19.

PLANINARSKO DRUŠTVO STRAHINJČICA POZIVA NA IZLET GOLICA (1835 m) Sedlo Suha i Zimska staza –  U NEDJELJU, 04. KOLOVOZA 2019. GODINE

Na grebenu Karavanki nalazi se Golica. S grebena se vidi Triglav i Škrlatica, Stol i Košuta te vijugava Dravai i jezero Wörthersee na austrijskoj strani. Vrh Golice (1835 m) je travnat i vrlo prostran, a pogled koji se pruža doista oduzima dah.

    

PLAN IZLETA

Okupljanje na parkiralištu kod Hušnjakovog u 4:45. U 5:00 polazak autobusa u smjeru Jesenica uz pauzu za jutarnju kavu do mjesta Planina pod Golico, gdje u 9.00 započinje pješački dio puta. Put nas vodi kraj kmetija (seoskih domaćinstava) kroz pašnjake, a zatim kroz šumu do sedala Suha. Potrebno je oko 3 h i 30 min hoda. Odatle slijedi uspon oko sat vremena na vrh po hrbtu Karavanki s izvanrednim pogledom na zapadne Karavanke, odnosno na Julijske Alpe s Triglavom i austrijsku dolinu Drave. Vrh Golice (1835), nalazi se na samoj granici Slovenije i Austrije, tako da je i lijep pogled prema sjeveru i austrijskim Alpama. Do planinarskog doma od vrha potrebno je oko 30 min hoda. Duži odmor kod Koče na Golici te povratak (oko dva i pol sata) preko Zimskog puta s kraćim klinčanim dijelom do parkirališta. Polazak prema Krapini u 19:00. Očekivani dolazak u Krapinu je oko 23:00.

Vrijeme hoda: 7 – 8 sati

Zahtjevnost:

Tehnička zahtjevnost – T3 zahtjevno

Kondicijska zahtjevnost – K3 teško

Visinska razlika: oko 850 m

Troškovi:

Prijevoz: 100,00 kn po osobi

Cijena je bazirana na 50 prijavljenih planinara. U slučaju manjeg broja prijava Društvo ima pravo korekcije cijene.

Molimo Vas da svoju opetovanu zainteresiranost najavite Emilu Borliniću svakodnevno iza 18 sati na telefon 091 576 64 06 od 22. do 25. srpnja 2019. Uplate troškova prijevoza u prostorijama Društva na Trgu Ljudevita Gaja 12 u petak, 26.07.2019. godine od 19,00 do 20,00 sati, samo uz predočenje planinarske iskaznice s važećom markicom za tekuću godinu. Prednost sudjelovanja na izletu imaju aktivni članovi društva, neovisno o redoslijedu prijave.

OPREMA: Standardna planinarska, poželjni planinarski štapovi, dobre cipele, zaštita od kiše, vjetra i sunca. Dom je opskrbljen jelom i pićem, a može i hrana iz ruksaka. Potrebno je ponijeti važeću osobnu iskaznicu, zdravstvenu iskaznicu i planinarsku iskaznicu s važećom markicom.

VODIČ: Emil Borlinić (091 576 64 06),

POMOĆNI VODIČI: Miljenka Mužar Sertić, Marija Strmečki, Željko Žnidarić

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje kako ispunjava neophodne zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, ispunjava tehničke uvjete, prihvaća plan izleta, izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta i uputa vodiča. Vodič izleta je dužan ne voditi osobe bez odgovarajuće opreme, kao ni osobe za koje smatra da nisu sposobne savladati očekivane napore.

PREDSJEDNIK DRUŠTVA:

Klasiček Miro