IZLET BARAĆEVE ŠPILJE, 23.10.2022.

PLANINARSKO DRUŠTVO STRAHINJČICA POZIVA NA IZLET BARAĆEVE ŠPILJE u nedjelju, 23. listopada 2022. godine

Piju li šišmiši krv? Mogu li izaći iz špilje? Što se to svjetluca na stalaktitima? Koliko je bio težak špiljski medvjed? Ima li krapinski pračovjek ličkog rođaka?  Na ova, kao i na sva ostala pitanja vezana uz Baraćeve špilje dobit ćete odgovor na ovom izletu.

PLAN IZLETA

Okupljanje na parkiralištu kod Hušnjakovog u 6:45. U 7:00 polazak autobusa preko Karlovca i Rakovice do Baraćevih špilja do kojih dolazimo u 10:00. Po dolasku slijedi organizirani obilazak špilje u pratnji stručnog vodiča. Nakon izlaska iz špilje u 12:00 krećemo na obilazak najzanimljivije kružne staze koja krije najljepše vidikovce, šumske izvore, potoke i brojne špilje. Planirani povratak do autobusa je u 16:00. Polazak autobusa prema Slunju i dolazak u Rastoke oko 17:00 sati. Slobodno vrijeme za okrijepu i obilazak novouređene kružne staze „Šum života u Rastokama“ preko novog pješačkog koranskog mosta i šetnice s desne koranske obale s koje se pružaju prekrasni pogledi na sve rastočke slapove. U 18:00 povratak za Krapinu. Očekivani dolazak je oko 20:00.

Vrijeme hoda: 1+4 sata / Udaljenost: 8 km

Zahtjevnost: K2 – kondicijski umjereno / T1 – tehnički nezahtjevno

Važna napomena: temperatura u špilji je uvijek 9° Celzijusa, pa je poželjno sa sobom ponijeti jaknu/majicu dugih rukava te prikladnu obuću.

Troškovi: 150,00 kn po osobi

U cijenu je uključena ulaznica za Baraćeve špilje sa stručnim vođenjem.

Cijena je bazirana na 50 prijavljenih planinara. U slučaju manjeg broja prijava Društvo ima pravo korekcije cijene.

Molimo Vas da svoju zainteresiranost najavite Emilu Borliniću svakodnevno iza 18 sati na telefon 091 576 64 06 do 16.10.2022.Uplate troškova prijevoza u prostorijama Društva na Trgu Ljudevita Gaja 12 u ponedjeljak, 17.10.2022. godine od 19,00 do 20,00 sati, samo uz predočenje planinarske iskaznice s važećom markicom za tekuću godinu. Prednost sudjelovanja na izletu imaju aktivni članovi društva, neovisno o redoslijedu prijave.

OPREMA: Standardna planinarska, zaštita od kiše, vjetra i sunca. Hrana i piće iz ruksaka. Potrebno je ponijeti važeću osobnu iskaznicu, zdravstvenu iskaznicu i planinarsku iskaznicu s važećom markicom. 

VODIČI: Emil Borlinić (091 576 64 06), Željko Žnidarić

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje kako ispunjava neophodne zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, ispunjava tehničke uvjete, prihvaća plan izleta, izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta i uputa vodiča.

Vodič izleta je dužan ne voditi osobe bez odgovarajuće opreme, kao ni osobe za koje smatra da nisu sposobne savladati očekivane napore.

VODIČ:

Borlinić Emil