Gorski Kotar – VIŠEVICA NOVO 09.05.21.

PLANINARSKO DRUŠTVO STRAHINJČICA POZIVA NA IZLET NAJLJEPŠI VIDIKOVAC GORSKOG KOTARA Ravno – Strilež – VIŠEVICA (1428 m/nm) u nedjelju, 09. svibnja 2021. godine

Viševica je vrh podjednako udaljen od Velebita, Bjelolasice, Risnjaka, Snježnika i Učke što daje dojam prirodnog amfiteatra te su pogledi na sve strane božanstveni. Veličanstven je pogled na Fužine, Rijeku, greben Učke i Ćićarije te otoke sjevernog Jadrana. Po iznimno lijepom vremenu vide se Kamniško-Savinjske i Julijske Alpe.

PLAN IZLETA

Okupljanje na parkiralištu kod Hušnjakovog u 5:45. U 6:00 polazak osobnim automobilima preko Karlovca u smjeru Fužina. U 9:00 dolazak na parkiralište kod PD „Vagabundina koliba“. Kraći odmor za jutarnju kavicu. Polazak u 9:30 prema vrhu Strilež. Nakon 1:45 laganog hoda od početne točke, na stazi vrlo ugodnoj za uspinjanje, koja prolazi preko dva jako lijepa i razvidna proplanka, planinarska staza presjeca makadamsku cestu i skreće izravno uzbrdo prema vrhu Strilež, a s lijeve strane otvaraju se neometani vidici na masiv Velebita, Ravne i otoke Krk, Rab i Cres. Slijedi spust na prijevoj između vrhova, a potom završni uspon na Viševicu na koju stižemo oko 12:30. Po kraćem odmoru na vrhu slijedi spust do Vagabundine kolibe u koju dolazimo u 15:30. Dom je dobro opskrbljen hranom, ali treba unaprijed najaviti broj zainteresiranih za topli obrok: 30-35 kn. Polazak za Krapinu prema vlastitom nahođenju.

Vrijeme hoda:  6 sati / Zahtjevnost: K2 – umjereno teško / T1 – tehnički nezahtjevno

Molimo Vas da svoju zainteresiranost najavite Emilu Borliniću svakodnevno iza 18 sati na telefon 091 576 64 06 do 07.05.2021.

OPREMA: Standardna planinarska, zaštita od kiše, vjetra i sunca. Hrana i piće iz ruksaka. Potrebno je ponijeti važeću osobnu iskaznicu, zdravstvenu iskaznicu i planinarsku iskaznicu s važećom markicom.

VODIČ: Emil Borlinić (091 576 64 06)

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje kako ispunjava neophodne zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, ispunjava tehničke uvjete, prihvaća plan izleta, izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta i uputa vodiča.

Vodič izleta je dužan ne voditi osobe bez odgovarajuće opreme, kao ni osobe za koje smatra da nisu sposobne savladati očekivane napore.

VODIČ:

Borlinić Emil