EKO-POZDRAV PROLJEĆU Izlet Gornji Macelj – Strahinjčica 21.03.2021.

PLANINARSKO DRUŠTVO STRAHINJČICA POZIVA NA IZLET EKO-POZDRAV PROLJEĆU

Gornji Macelj – Strahinjčica (Planinarska kuća – 618 m/nm)

u nedjelju, 21. ožujka 2021. godine

Maceljska gora je razgranati gorski hrbat koji se proteže u smjeru zapad-istok, od Rogateca u Sloveniji do Trakošćana, u duljini od 22 km. Na dva dijela hrbat Maceljske gore dijeli cestovni pravac Krapina-Ptuj kod Donjeg Macelja. Najviši ogranak je Log s vrhom Balinovec (718 m) u Sloveniji, a istočno je, u Hrvatskoj, nešto niži vrh s masivom Čemernica (potočna dolina zapadno od Trakošćana), s najvišom kotom Kamenom gorom (489 m). Najslikovitiji i najzanimljiviji dio Maceljske gore je područje ispresijecano potočnim dolinama između Čemernice (Brezova Gora) i Gornjeg Jesenja te je osnovna značajka ovog izleta uklanjanje otpada sa staza i potočnih korita.

PLAN IZLETA

Okupljanje na parkiralištu kod Hušnjakovog u 7:45. U 8:00 polazak autobusa za Gornji Macelj. U 8:20dolazak na parkiralište kod spomen crkve Muke Isusove. Polazak u 8:30 preko tunela Frukov krč, Filipanaca, Velikih Štengi i Kovačevog krča prema Donjem Jesenju. Očekivani dolazak do prodavaonice u Donjem Jesenju je u 10:30. gdje je predviđen duži odmor. Nakon odmora u 11:00 nastavak hodnje prema Gornjem Jesenju u koje dolazimo oko 12:00. Nakon kraćeg odmora slijedi uspon prema Planinarskoj kući na Strahinjčici. Očekivani dolazak do Planinarske kuće je oko 14:30. Odmor uz topli obrok za sudionike Eko-pozdrava i druženje u Planinarskoj kući. Povratak u Krapinu prema vlastitom nahođenju.

Vrijeme hoda: 6 sati / Zahtjevnost: K2 – umjereno teško / T1 – tehnički nezahtjevno

Troškovi prijevoza: 15,00 kn po osobi

Cijena je bazirana na 30 prijavljenih planinara. U slučaju manjeg broja prijava Društvo ima pravo korekcije cijene.

Molimo Vas da svoju zainteresiranost najavite Emilu Borliniću svakodnevno iza 18 sati na telefon 091 576 64 06 do 16.03.2021. Uplate troškova prijevoza u autobusu na polasku uz predočenje planinarske iskaznice s važećom markicom za tekuću godinu. Prednost sudjelovanja na izletu imaju aktivni članovi društva, neovisno o redoslijedu prijave.

OPREMA: Standardna planinarska, zaštita od kiše, vjetra i sunca. Hrana i piće iz ruksaka. Potrebno je ponijeti važeću osobnu iskaznicu, zdravstvenu iskaznicu i planinarsku iskaznicu s važećom markicom.

VODIČ: Emil Borlinić (091 576 64 06)

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje kako ispunjava neophodne zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, ispunjava tehničke uvjete, prihvaća plan izleta, izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta i uputa vodiča.

Vodič izleta je dužan ne voditi osobe bez odgovarajuće opreme, kao ni osobe za koje smatra da nisu sposobne savladati očekivane napore.

VODIČ:

Borlinić Emil